Започва дългоочакваното Европейско първенство по футбол. Стартът на UEFA EURO 2020

...
Започва дългоочакваното Европейско първенство по футбол. Стартът на UEFA EURO 2020
Коментари Харесай

Двубой Турция-Италия дава старт на UEFA EURO 2020 тази вечер

Започва дълго чаканото Европейско състезание по футбол. Стартът на UEFA EURO 2020 ще бъде даден довечера, а първият дуел ще бъде сред Турция и Италия. 

В чест на 60-ата годишнината на шампионата УЕФА взе решение да даде домакинство на 11 разнообразни града в 11 страни. Двубоите сред 24-те отбора ще се играят в Амстердам, Баку, Букурещ, Глазгоу, Копенхаген, Лондон, Мюнхен, Рим, Санкт Петербург и Севиля между 11 юни и 11 юли. 

Заради пандемията от COVID-19 всеки отбор на UEFA EURO 2020 ще се състои от 26 футболисти, а не от 23, а селекционерите ще могат да вършат по пет промени по време на мач. На разположение на 19-те съдийски бригади ще бъде и системата ВАР, която ще дебютира на подобен конгрес. 

Събитието ще протече при характерни правила, утвърдени от Изпълнителния комитет на УЕФА. Те регламентират по какъв начин да се действа при случай на болест в националните тимове или измежду съдиите. Редица ограничаващи ограничения се вкарват и за феновете на стадионите. Най-общо става въпрос за носене на маски, отдалеченост, възбрана за физическите контакти, да вземем за пример пламенните обятия при отбелязване на гол. Оттук нататък ограниченията се разграничават според от града хазаин и рестриктивните мерки в допустимия брой на феновете, наложени от локалните управляващи.

Всеки град хазаин има характерни условия. На места ще е задоволителен резултат от тест за ковид, на други - документ за имунизация или документ за прекарана зараза, а на трети места наредбите са разнообразни за локалните и задграничните ентусиасти. Всичко това предстои на смяна, в случай че обстановката с пандемията в дадена страна хазаин се усъвършенства или утежни. 

Ето и тимовете в груповата фаза: 

Група А: Турция, Италия, Уелс, Швейцария (мачовете ще се играят в Рим и Баку)

Група В: Дания, Финландия, Белгия, Русия (Санкт Петербург, Копенхаген)

Група С: Нидерландия, Украйна, Австрия, Северна Македония (Амстердам, Букурещ)

Група D: Англия, Хърватия, Шотландия, Чехия (Лондон, Глазгоу)

Група Е: Испания, Швеция, Полша, Словакия (Санкт Петербург, Севиля)

Група F: Унгария, Португалия, Франция, Германия (Мюнхен, Будапеща)

Източници: Българска телеграфна агенция и gong.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР